fredag 30. januar 2009

You are beautiful no matter what they say

Det var nå, etter NM på ski, at landslagsløper på ski Øystein "Pølsa" Pettersen tok motet til seg å skrev et blogginnlegg der han stiller dette spørsmålet;

Hva er mest rett?
1. Å hindre en frisk og sunn 13åring gå skirenn mot seniorer.

2. Å la en senior, med en kropp som en 13åring, gå det samme rennet.

Eller kanskje han ikke tenkte noe videre over at dette kom til å bli en "big deal". For en smal sak er det jo så absolutt, et enkelt blogginnlegg der "Pølsa" vil ha folk og fe til å ytre sine meninger om hvor vidt dagens kvinnelige topputøvere innen langrennssporten er for tynne eller ei. Er spiseforstyrrelser et problem i dette miljøet? Mange av de er jo veldig tynne, men det kan jo være pga måten de trener på, eller måten de er bygd på. Uansett, hvorfor går langrennssjef Åge Skinstad ut i landets største aviser og gjør dette til en way bigger deal en det det egentlig var?

Realiteten er jo at om spiseforstyrrelser ikke har vært et stort problem hos langrennskvinnene tidligere har det likevel vært uheldige tilfeller av det. Vibeke Skofterud er et levende eksempel på akkurat dette. Og hun var åpen om det i media. Egentlig tror jeg ikke Pettersen mente annet enn å få en diskusjon rundt det at en sunn og frisk 13 åring ikke fikk gå i NM fordi hun var fire uker for ung. Men dette hauses opp og "Pølsa" får kjeft av langrennssjefen for å blande seg inn i ting han ikke har noe med, og ikke vet noe om. Jeg støtter ikke landslagssjefens kritikk av Pettersens blogginnlegg, men blir heller litt frustrert av at alt liksom skal kontrolleres!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar